Karabük 1 Şubesi

BASIN AÇIKLAMASI

Dün gazeteci İsmail Akça tarafından facebook sayfasında paylaşılan "Memur-Sen etiketli kumbaralar...!" başlıklı haber-yorum üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur.
Öncelikle sorumlu bir gazetecinin yapması gereken şey taraflardan doğru bilgi almaktır. Bu haberin ne yazık ki gerçekle ilgisi yoktur. "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" İHH, Eğitim Bir Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortak yürütülmektedir. Orta Asya'dan Doğu Türkistan'a, Balkanlardan Afrika'ya, Orta Doğu'dan Myanmar'a kadar bir çok coğrafyada yapılan araştırmalara göre dünya üzerinde 200 milyondan fazla yetim çocuk bulunmaktadır. Maalesef bu çocuklar misyonerlerin, insan kaçakçılarının, çocuk işçiliğinin, organ mafyasının, fuhuş mafyasının, suç örgütlerinin ve dilenci mafyasının ilgi alanına girmektedir. Sosyal sorumluluk gereği bu çocuklara destek olmaya çalışıyoruz. Başkasını dert edinen, zorda olana elini uzatan, sahip çıkan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bu tür yalan haberler sosyal duyarlılığı ve yardımlaşma duygusunu zedelemekte ve sadece yardıma muhtaç insanlara zarar vermektedir.
Karabük ili olarak 2013 yılından bu yana sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaklaşık 330 yetime öğrencilerimiz tarafından sahip çıkılmış, Karabüklü 12 yetim sisteme dahil edilmiştir. Türkiye'den 15261 yetim, dünyanın dört bir köşesinden 79157 yetim; toplamda 94418 yetime sosyal sorumluluk projesi kapsamında el uzatılmıştır. Bu proje okullarımızda tamamen gönüllülük esasına göre yürütülmektedir. İzin onayları Bakanlığımızca verilmiştir. Biz sendika olarak sadece üyelerimize bu projeye destek olmalarını ifade ediyoruz. Proje İHH tarafından yürütülmektedir.
Başka onlarca polemik konusu varken yetimlere yapılan yardımın ve uzatılan elin çocuklara "yardımlaşma" değerini öğreten bir çalışmanın seçilmesi üzücüdür.
Ayrıca bu haberi fırsat bilip kin ve küfür içerikli yorumlar yazan zevata acıyor, düştükleri bu durum dolayısıyla sadece üzülüyoruz...
 
Memur Sen Karabük İl Başkanı
Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Başkanı Zeki ÖZ